VinoGastro på mandelblomstringstur 2009 i Jalondalen.


Tirsdag 27.januar reiste 32 medlemmer i vin-og matklubben på blomstringstur til Jalóndalen og Castell de Castells.

Vi var tidlig ute i år! Så i motsetning til i fjor så vi trær i full blomst, dog ikke hele veien! Vinden de siste dagene gjorde at vi om ruten litt. Vi tok 332-veien, gjorde en sving innom Calpe og dro videre til Jalón. Der tok vi en kaffe og en liten kake på Bar Alelyua hvor ”sjefen sjøl”-Juan, viste oss hvordan det skal drikkes vin fra en porrón. Det er en karaffel med svært tynn tut. Rett i munnen og opp til pannen og ned igjen. Noen av oss fikk prøve, men resultatet ble ikke det samme!!! Vi besøkte Bodegaen Cooperativa La Virgen Pobre hvor det var gratis smaksprøver og anledning til å handle vin fra Vall de Pop, som området heter.

Lunsjen skulle vi innta på Hotel Serrella i Castell de Castells - og hvilken mat! Skikkelig spansk husmannskost: først en toast med ost og sobrasada (pølse fra stedet), deretter en slags kålrulett fylt med det nydeligste kjøtt og suppekraft på tallerkenen. Da alle trodde desserten skulle komme, plasserte de store fat på bordene med alle slags grønnsaker, poteter og kjøtt. Riktig velsmakende!!!
Og desserten var en sak for seg: hjemmelaget moccaflan med krem. Min bordfelle sa hun hørte englene synge da flanen ble inntatt. Til alt dette fikk vi vin, vann og kaffe etter eget ønske.

Hotel Serrella er et familiedrevet hotell som tilbyr weekend-opphold til en bra pris. Fruen i huset har vært landsbyens ordfører siden 1995!! Hun styrer over 537 innbyggere.

Heldigvis hadde vinden løyet, så vi fikk se fjellet på hjemveien. Vi dro over Tárbena, Bolulla, Callosa og returnerte til Albir og Alfaz i 16.30-tiden.

knp
Takk for referat, knp. Savner bilder fra denne turen. Er det noen som har noen? Send dem i så fall på epost til meg: bv@bondia.no.
Webmaster Bjørn
Tilbake           Hjem