Olivenolje kan brukes til mer enn man aner.


El Oro Verde - det grønne gull og kallenavnet ”Det flytende gull”, blir brukt om hverandre for å uttrykke gleden og verdien av dette vidunderlige naturprodukt. Selvfølgelig bruker vi det i matlagingen, i alle varianter, men de færreste har noe forhold til olivenoljen i skjønnhetspleien.

Nedenfor kommer noen bruksområder i nettopp kosmetikkens tjeneste, som helt siden Faraoenes tid har vært brukt for å ”hjelpe på” utseendet vårt.

Glatt hud:
Syren i olivenoljen bidrar til fornyelse av cellemembranen i huden. På den måten blir huden både styrket og glattet ut. For å nyttegjøre seg oljens oppstrammende effekt anbefales et ansiktsvann laget av olivenolje, melk og vann. Hell en kvart liter vann i en bolle, tilsett en halv desiliter melk og en halv desiliter olivenolje av god kvalitet. Blandingen påføres ansiktshuden med en bomullsdott. La blandingen virke i ti minutter før du skyller huden.

Anti-rynkebehandling:
Olivenoljen er rik på vitamin E, en antioksidant som er med på å redusere rynker i huden. Anti-rynkebehandlingen består av en ansiktsmassasje to ganger i uken. Til dette brukes olivenolje blandet med saften av en sitron. I tillegg til å være en rynkebekjemper, virker også blandingen godt på ru hud på albuer og knær.

Vipper og kråketær:
Påfører du øyenvippene dine olivenolje hver kveld før du legger deg, vil du oppdage at vippene blir både sterkere og lengre. Hvis du i tillegg smører området rundt øynene med olivenolje, vil du gradvis få bukt med eventuelle ”kråketær”.

Blandingshud:
For å jevne ut blandinghud i ansiktet kan en maske av følgende tre ingredienser være nyttig. Hell eggeplommen i hurtigmikseren, tilsett litt etter litt 3 spiseskjeer olivenolje, langsom så det hele ikke skiller seg, deretter tilsetter du saften av en sitron. Blandingen påføres ansikt og hals, la den virke i ca 20 minutter. Vask først av med lunkent vann og deretter med kalt, for å lukke porene.

Myke hender:
Oppskriften er enkel. Hell noen dråper olivenolje inn i oppvaskhanskene og når vasken er unnagjort er huden blitt myk og smidig.

Sterke negler:
For å styrke negler og neglebånd vil en lunken blanding av olje og sitron gjøre nytten. Bruker du bommullsvanter om natten vil blandingen trekke godt inn og resultatet bli perfekt.

Hårbalsam:
Masser lett varmet olivenolje inn i hår og hodebunn, la den virke litt. Vask deretter med mild shampoo og skyll godt.

Celulitter:
Disse kan du bekjempe med en blanding av salvie, olivenolje og sitron. To håndfuller med salvie tilsettes en halv liter olivenolje og saften av en halv sitron. La blandingen stå i 9 dager før den siles. Blandingen smøres på huden etter at du har tatt et godt varmt bad. Etter kort tids bruk vil huden bli jevn og glatt.

Hårmaske:
Lag en blanding som gir næring til håret. Pisk et egg sammen med to spiseskjeer honning og litt olivenolje. Pisk den til blandingen blir tykk. Håret skal være fuktig når ”kremen” påføres. La den virke i ca en halv time før du skyller den ut i lunkent vann. Gjør du dette en gang i uke får håret ditt mer glans og styrke.

Olivenoljen er næringsrik, fuktighetsgivende, helende og styrkende.
Så husk at det ”Flytende gull” har mange egenskaper og bruksområder utover kostholdet.

Hjem     Tilbake