Vi startet fra Alfaz om morgenen den 9. mars, og vi åpnet turen med en liten flaske Cava og lakseruller for å sette stemningen med en gang!

Etter et par stopp og lunsj, var vi vel framme i Córdoba, og booket inn på NH Hotel Califa, som lå vedlig greitt til, med gamlebyen rett rundt hjørnet.

Etter middagen på hotellet ruslet noen av oss en tur i gamlebyen, mens andre tok kvelden for å være opplagte til neste dag.

Etter frokost besøkte vi den fantastiske moskéen i byen, med en katedral bygget inn. en lokale guiden snakket utmerket engelsk, og på vandringen til moskéen var vi innom flere steder i gamlebyen og fikk mye informasjon underveis.

Deretter spiste vi lunsj i jødekvarteret, og fikk også med oss noen av de vakre blomstergatene i nærheten av moskéen.

VinoGastro's vårtur til
Andalucia 9. - 13. mars 2010
Hjem                                             Tilbake
Bussen gikk så videre til Puerto de Santa María og Hotellet
”Convento de San Miguel”, et gammelt kloster som er ombygget til et nydelig 4-stjerners hotell.

De hadde lagt seg godt i selen for at vi skulle ha et fint opphold, og vi fikk flotte rom, en nydelig middag om kvelden i vår egen flotte sal. De hadde også trykket opp menyen for oss som en ekstra gest!
Så neste dag begynte vi på returen, men vi hadde en overnatting på Paradoren i Puerto Lumbreras, som ligger på grensen mellom Andalucía og Murcia. 

Den siste dagen ble ikke så lang, vi startet etter frokost og var hjemme i Alfaz-området allerede ved halv ett-tiden på ettermiddagen.

Alt i alt: en fin tur med hyggelige venner, litt kaldt alle steder, noe som har vært helt vanlig denne vinteren og våren (hotellene var veldig bra, og med varme rom).

Høydepunktet etter min mening var besøket i bodega La Gitana, og selvsagt moskéen i Córdoba (selv om jeg har vært der før, er den alltid like fascinerende).

Kari Portell var turleder også denne gang, og gjorde en fantastisk jobb med turen, og hadde god styring hele veien. Sammen med Marianne hadde hun også funnet veldig fine overnattingssteder (spesielt syntes jeg hotellet i Puerto de Santa Maria var flott, det var en opplevelse i seg selv).


Hilsen Bjørn (som også har tatt bildene).
Moskéen i Cordoba er den største moskéen i den vestlige verden, og det er bygget en fantastisk katedral inne i den. Helt unikt, og vel verdt et besøk! Les mer om moskéen i Córdoba her.
Neste dag besøkte vi bodegaen "La Gitana" i Sanlúcar de Barrameda, som lager "Manzanilla". Det er det samme som Sherry, men det får de ikke lov å kalle det, fordi det produseres jo ikke i Jeréz!

Vår usedvanlige hyggelige guide hos La Gitana fortalte på godt engelsk om produksjonsmetodene for de forskjellige typene, og lot oss få smake på alle sammen (han smakte på alt selv også, og stemningen ble bedre og bedre!) Et veldig hyggelig besøk på et veldig gjestfritt sted. Kan anbefales!

Les mer om La Gitana her (Den eneste siden jeg har sett med 18-årsgrense!)
Inngangen til hotellet
Vår egen meny
Hotellet, med noen av de mer celebre gjestene de har hatt. Legg spesielt merke til Kong Harald helt til høyre!
Den flotte middagssalen på hotellet
Blide turdeltagere gleder seg til en nydelig middag!
Blide jenter med vin i glassene
Vi får også smake på ufiltrert Manzanilla
Vi får høre om hvordan vinen modnes på fatene.
De forskjellige typene som produseres hos "La Gitana": Manzanilla, Manzanilla "Pasada" (10 år på fat), Amontillado, Oloroso, Cream og Pedro Ximenez.
Noen som kan oversette?
Så var det tilbake til Puerto de Santa Maria, og skalldyrlunsj på restaurant "Romerijo".

Det ble dessverre kanskje ikke helt som mange av oss forventet, da det ble mer "potetsalat" og frityrstekte fiskefarser enn det var skalldyr.

Selv om hvitvinen var meget god, og stemningen var høy, ble jeg ikke fristet til å besøke stedet igjen. Synd, for byen er jo berømt for sine gode sjømatrestauranter.

Selve byen Puerto de Santa Maria er nok mye hyggeligere å besøke om sommeren, nå var det en nokså kald opplevelse i en by som var nokså "vinterlukket"

Les mer om Puerto de Santa Maria her.
Vi beundrer alle vinfatene. Motoren i forgrunnen brukes til å pumpe vin fra et "gulv" ned til neste "gulv" ("Solera"-metoden).
Hjem                                 Tilbake
Tilbake           Hjem