Om morgenen den 17. mars møttes en gjeng (34 stk) på strandpromenaden i Villajoyosa, der de fleste greide å tilkjempe seg parkering.

Så gikk turen (dvs. den sto på det flotte rullefortauet) opp til Chocolateriaen der vi inntok en kopp med hva vi nok må kalle "lunken" sjokolade. Noen valgte Mediterraneo (med appelsin), noen Maya (med kanel), og de barske (bl.a.undertegnede) valgte Aztec (med chili).
Vi fikk varme churros til å dyppe i sjokoladen. Riktig så godt, selv om en del syntes det var vel klissete. En sterk kopp kaffe skylte det ned.

Etterpå vandret vi til Valor-fabrikken, der vi først fikk se en opplysende video om historikk og familien som startet det hele, en gang på attenhundretallet.


Deretter gikk turen gjennom museet, der vi fikk se gamle redskaper og kakaobønner og litt avhvert underholdende.

Endelig kom vi frem til butikken, med smaksprøver, og hele utvalget av Valors sjokolader. Det ble handlet inn en god del av de besøkende, men sjokolader er sunt både for kropp, sjel og potensen, så det blir sikkert bra!

På dette tidspunkt var behovet for en forfriskning påtrengende, så vi gikk til kirkeplassen, der eieren av den lille baren på hjørnet doblet dagens omsetning i løpet av relativt kort tid.
Tur til Valor 17. mars 2009:
Deretter gikk turen ned igjen på strandpromenaden for å spise lunsj på restaurant Gusta Pizza (tlf.966853608).

Les om Villajoyosa her
Foto: PHStrand
Rask og vennligsinnet betjening (takk Benji!) gjorde også sitt til å gjøre måltidet vellykket.
Deretter bar det hjemover, og jeg tror de fleste syntes at de hadde fått mye ut av de 20,- Euro turen kostet!

Bjørn Væthe, litt fyldigere etter turen.
For en usedvanlig rimelig penge fikk vi uhorvelige mengder mat og drikke. Brød, allioli, salat, entremeses, lasagne og grillspyd med kalkun tøt inn i rask rekkefølge, akkompagnert av mugger med husets (absolutt drikkelig), øl, vann og annet.

Tilbake           Hjem